7 Temmuz 2014 Pazartesi

FIRINDA TAVUK KANADI




Aslinda hic yazasim yoktu, cok keyifsizim.Dünkü iftar yemegini posta koyarak kendimi oyalayayim

dedim.Her zamanki yaptigimdan farkli olarak sosuna bal ve zerdecal koydum.Bizimkiler fark

etmediler tadini,severek yediler..

1 kilo kanadin icine yogurt,bal,zerdecal,kimyon,tavuk baharati (tarcin,köri,biberler,vs...) ,soya sosu

koyup,marine ettim.

Firin tepsisine pisirme kagidi koyup,kanatlari yerlestirdim.Kenarina elma dilimi kesilmis patetesleri

baharatlayip,zeytinyaglayip dizdim.

Beraber 250 derecede,firinin orta katinda pisirdim.Bal ve zerdacal önerisi  yemek de yemek

blogundan....

Gerisini sizlerde bilirsinizde,biraz oyalanayim dedim.

10 yorum:

  1. hem basit hem de doyurucu elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Soslu izgaralara bayilirim :) Her ikisi de harika gorunuyorlar. Emegine saglik :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ;)
    Balı duydum daha önce de ama denemeye hiç cesaret edemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hissedilmiyor,görevi nar gibi kizartmak galiba.Gerci ben cok fazla kizartmadim.Ayrica lezzetliydi,deneyebilirsin.

      Zerdacal biraz keskin kokulu,o da cok az oldugu icin rahatsiz etmiyor.1 Kilo yendi,bitti.Dâhada olsa yenecekti gâliba ..

      Sil
  4. Elinize sağlık, çok güzel gürünüyor. İnsan oruçlu olunca post yazmaya da üşeniyor değil mi?
    Bal dediğiniz gibi nar gibi görünmesini sağlıyor, içinde bal olduğunu kimse anlamıyor zaten. Zerdeçal ve diğer tüm baharatları her yemeğe koymak gerek aslında.
    Çok teşekkür ederim, saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharatlari zaten cok severim ve kullanirim.Zerdecalin ve zencefilin kullanimini artirmakta fayda var,özelikle kansere karsi korunma ve yayilmasini önlemek icin...
      Verdiginiz tüyolar icin bende size tesekkür ederim...Hayirli âksamlar,güzel iftarlar.

      Sil
  5. Ellerine sağlık Şuleciğim. Çok nefis görünüyor, denemek kaçınılmaz:))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Şulecim,ben köfteyi de tavada kızartmak yerine fırında yapıyorum o da güzel oluyor,patatesleri de toz kırmızı biber ve kekikle karıştırıp yapıyorum ,güzel oluyor ama benim kızlar patatesi sade seviyor ben de yarısını biberli kekikli yarısını sade yapıyorum.
    sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende genelde pul biber serperim,kekikli sahane olsada benim oglumda sevmiyor.Tepside yer kalirsa bir daha ki sefere kendim icinde kekik serpeyim, yada turnoda calistirirsam, iki ayri tepside piserler ...Pul Biber serpmemisim bu kez,unutulmus :)

      Bir daha ki sefere,tozkirmizi biber ve kekikli olacak,tesekkürler yorumun icin.Sevgilerle...

      Sil

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma